8.10.2013
Ece Gözen İlkbahar - Yaz 2014 'Graphene' Koleksiyonunu MBFW İstanbul'da Sundu

 Ece Gözen, SS14 koleksiyonu için ilhamını; bilim adamlarının 2004 yılında keşfettiği geleceğin maddesi 'grafen'den alıyor. Grafen'i oluşturan atomların modüler yapısı esas alınarak oluşturulan geometrik detaylar, evrenin holografik renklerini sembolize eden likit desenlerle birleşiyor. Koleksiyonda temel renkler beyaz, siyah ve buz mavisi olsa da Ece Gözen'in sportif tasarımlarına sürpriz bir renk spektrumu enerji katıyor. Desenlerin ağırlıklı olarak kullanıldığı koleksiyonda, aynı zamanda krep , saten, file ve örme kumaşların birbirleriyle olan kombinlerini görmek de mümkün. Feminenliğini sportif görünümlerin ardına gizleyebilen, yeni stillere açık, cesur kadınlar için tasarlanan koleksiyonun tarzı ‘’sportcouture’’ olarak tanımlanıyor.

 
Ece Gözen Kimdir?
1989 doğumlu Türk tasarımcı Ece Gözen, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı bölümünde öğrenim gördü. Hakan Yıldırım’la beraber 4 sene boyunca tasarımcı olarak çalışan Ece Gözen, 2012 yılında ‘Reflection/Yansıma’ koleksiyonuyla İHKİB Koza Genç Moda Tasarımcıları yarışmasında 3.lük ödülünü aldı. Aynı yıl MUUSE’un daveti üzerine diploma projesi ‘Illusional Harmony/Yanılsamalı Ahenk’ ile MUUSE x VOGUE Talents Young Vision Award 2012’ye katıldı. Tüm dünyadan 300’ün üzerinde genç tasarımcının katıldığı yarışmada Vogue İtalya moda editörü Sara Maino tarafından ‘En Vizyoner Tasarımcı’ seçilerek 1.’liği kazandı. Vogue İtalya'nın yetenekler bölümünde yer aldı. Uluslarası yeteneklerle işbirliği yapan Kopenhag kökenli moda markası Muuse ile Muuse Editions by Ece Gözen etiketi altında kapsül koleksiyonlar hazırladı. Sonbahar Kış 13-14 koleksiyonunu İstanbul moda haftasında sunan Ece Gözen, hemen ardından Türkiye’nin ilk moda girişimcilik merkezi “İstanbul Fashion Incube’’ tasarımcılarından biri oldu. İlkbahar/Yaz koleksiyonunu Berlin Moda haftasında görücüye çıkararak büyük beğeni topladı. İstanbul moda haftasında 2.kez izleyicisiyle buluşacak Ece Gözen, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmekte.
 
 
İstanbul’da Geleceğin Moda Tasarımcıları’yla Tanışın!
 
Istanbul Fashion Incube; geleceğin moda tasarımcılarını destekleyen ilk moda girişimcilik merkezidir. Genç moda tasarımcısı Ece Gözen Istanbul Fashion Incube merkezinin desteklediği tasarımcılar arasında yer almaktadır. 
 
Proje Türkiye moda endüstrisinde kilit rol oynayan İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından desteklenmektedir. Istanbul Fashion Incube, yetenekli tasarımcılara markalarını güçlendirmek üzere benzersiz bir destek sunuyor. Tasarımcılara çalışabilecekleri bir ofis, İstanbul’da modanın kalbi olarak nitelendirilen Nişantaşı’nda showroom imkanı, özellikli kumaş ve materyalleri yakından inceleyebilecekleri materyal kütüphanesi sağlayan merkez bünyesindeki tasarımcılar; markalarının görünürlüğünü 7 - 11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Mercedes-Benz İstanbul Moda Haftası’nda defile ve studio şovları ile sunuyor.
 
Koleksiyonlarını gösterebilecekleri yeni kumaşlara ve fırsatlara ulaşmalarının yanı sıra; bu projenin bir parçası olarak İstanbul Fashion Incube ile uluslararası danışmanlardan oluşan takımlarla işbirliği halinde olunması, girişimcilik yeteneklerinin geliştirilmesi, koleksiyonlarının planlanması, markalaştırılması, yönetimi, finansal planlanması, styling ve defile hazırlıkları gibi noktalarda, tasarımcıların markalarının uluslararası platformlarda rekabet güçleri artırılmaktadır. Mayıs 2013’ten bu yana danışmanlar, seçilen tasarımcılara, İstanbul’da bulunan Fashion Incube Merkezi’ni ziyaret ederek eğitimler vermiş, birebir danışmanlıkta bulunmuşlardır.