8.10.2013
Hande Çokrak İlkbahar – Yaz 2014 ‘Tuhafların Gemisi’ Koleksiyonunu Mercedes Benz Fashion Week Istanbul’da Sundu
Maid in Love S/S 14 yaz koleksiyonu  ‘Tuhafların Gemisi’, Garip yaratıkların uzun bir günde, küçük bir gemide yaptıkları seyahati anlatıyor. Anormalliklerin normal karşılandığı bu maceraya hepiniz davetlisiniz. Hedonizm’in hüküm sürdüğü bu gemide az çalışıp, çok eğlenip dilediğinizi yapabilirsiniz mesela bütün gün uyuyabilirsiniz ya da aynı noktaya saatlerce bakabilirsiniz. İçinize kapansanız bile kimse size rahatsız etmez ya da çıplak gezebilirsiniz Bireyselliğin dayanılmaz hafifliğini tecrübe edip, kendi garipliklerini keşfetmek isteyenlerin yolculuğudur. Hayatı kıyafetlerinizden başlayarak değiştirin, devamı gelecektir... Pastel renkler üstüne garip yaratıkların süslediği eşsiz baskılar, koton ağırlıklı hafif kumaşlarla bütün gün pijamayla dolaşma hissi veren rahat kesimlerin sizi götürdüğü yere gidin.
 
Maid in Love markası:
Maid in Love 2010 yılında İstanbul'da kurulmuş bir kadın giyim markasıdır. Moda eğitimini London College of Fashion'da alan Hande Çokrak kendinin ve arkadaşlarının gündelik hayatlarında giyebileceği parçalar tasarlayarak yola çıkmış, böylelikle eğlenceli, modern, seksi, cool, genç bir marka olan Maid in Love'ı yaratmıştır. İlham kaynakları müzik, güncel sanat, gece hayatı, aşk, vintage elbiseler, mutlu anılar, seyahatler; bir bakıma hayata dair pozitif imgeler olan markanın amacı sadece giydirmekten öte, giyinmekten zevk alan, espri anlayışını tarzına yansıtabilen, sıradanlıktan uzak kadınların tercihi olmaktır. Maid in Love markası 2010 yılında tek bir mağazada satılmaya başlayıp şu anda 18 ülkede satılmaktadır. Maid in Love markası bu sezon Londra Scoop, Capsule New York, Who’s Next Paris, Paris sur Mode ve Mercedes Istanbul Fashion Week’de sergileniyor.
 
 
İstanbul’da Geleceğin Moda Tasarımcıları’yla Tanışın!
 

Istanbul Fashion Incube, geleceğin moda tasarımcılarını destekleyen ilk moda girişimcilik merkezidir. Hande Çokrak, Istanbul Fashion Incube merkezinin desteklediği tasarımcılar arasında yer almaktadır. 

Proje Türkiye moda endüstrisinde kilit rol oynayan İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından desteklenmektedir. Istanbul Fashion Incube, yetenekli tasarımclara markalarını güçlendirmek üzere benzersiz bir destek sunuyor. Tasarımcılara çalışabilecekleri bir ofis, İstanbul’da modanın kalbi olarak nitelendirilen Nişantaşı’nda showroom imkanı, özellikli kumaş ve materyalleri yakından inceleyebilecekleri materyal kütüphanesi sağlayan merkez bünyesindeki tasarımcılar; markalarının görünürlüğünü 7 - 11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Mercedes-Benz İstanbul Moda Haftası’nda defile ve studio şovları ile sunuyor.
 
Koleksiyonlarını gösterebilecekleri yeni kumaşlara ve fırsatlara ulaşmalarının yanı sıra; bu projenin bir parçası olarak İstanbul Fashion Incube ile uluslararası danışmanlardan oluşan takımlarla işbirliği halinde olunması, girişimcilik yeteneklerinin geliştirilmesi, koleksiyonlarının planlanması, markalaştırılması, yönetimi, finansal planlanması, styling ve defile hazırlıkları gibi noktalarda, tasarımcıların markalarının uluslararası platformlarda rekabet güçleri artırılmaktadır. Mayıs 2013’ten bu yana danışmanlar, seçilen tasarımcılara, İstanbul’da bulunan Fashion Incube Merkezi’ni ziyaret ederek eğitimler vermiş, birebir danışmanlıkta bulunmuşlardır.