9.10.2013
Asu Aksu İlkbahar - Yaz 2014 'Q For Quartz' Koleksiyonunu MBFW İstanbul'da Sundu
İlhamını heksagonal sistemde kristalleşen ve doğada çok sık rastlanılan saf silisyum dioksit kristallerden yani bildiğimiz adı ile Kuvars kristallerinden alan tasarımcı Asu Aksu  2014 İlkbahar-Yaz koleksiyonu düşünce ve duygulardaki saflığı, iyiliği, pozitif enerjiyi ve barışı temsil ediyor.

Kuvars’ın doğal kusursuz formu, buz gibi görüntüsündeki asalet, çağlar boyunca takı olarak ve ruhani çalışmalar için kullanılmış.  Kuvars kristalleri enerjiyi alır, aktive eder, depolar, gu¨çlendirir ve aktarırlar. %100 doğal ve doğal malzemelerden sentezlenen kumaşların kullanıldığı "Q for Quartz" isimli koleksiyonda beyaz ve gri tonları birlikte kullanılmış. Tasarımlar, rahat, günlük ve sade olmakla beraber, kadınlara özel olduklarını da hissettiriyor, enerji veriyor. Renkler ve pratik kesimler öne çıkarak, ilgiyi detaylara çekiyor. Düşünce yoğun işlerde çalışan kadınların günlük hayatta da tarzlarını, hayat görüşlerini, kendilerini ifade edebilecekleri, pratik,rahat ve  "tasarlanmış" kıyafetlerden oluşan koleksiyon her parçasında ardında yatan temayı vurguluyor.
 
"Q for Quartz" kendi içinde üç grubu barındırıyor. "Window" grubuna ait olan parçalar insanoğlunun kendini dinleyerek, içine bakarak ve araştırarak saflaştırdığı düşünceyi, fikri temsil ediyor. "Border" ise sınırları ve çizdiğimiz sınırlarla birlikte gelen özgürlük, başkasının özgürlüğüne ve fikirlerine saygı düşüncesi etrafında gruplaşıyor. "The essence" grubu ise içimizdeki iyilik dolu cevheri, kalbimizi, sağduyumuzu simgeliyor.  
 
Koleksiyonun oluşumunda bir çok tasarımcı ve sanatçı ile yapılan ortak çalışmalar da ön plana çıkan bir diğer detay. Koleksiyonda tshirtlerinin üzerinde yer alan desen aynı zamanda bir Saatchi sanatçısı olan Finlandiyalı fotografçı Christoffer Relander'ın "Dizi" isimli  çalışması. Sanatçının izni ile sadece "limited edition" olarak üretilen tshirtler %100 pamuklu kumaşın üzerine serigrafi tekniği ile el emeği ile basılarak, sınırlı sayıda hazırlanmış. Koleksiyon 8 Ekim Salı günü Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'da Beyrutlu müzisyen Riad Hajjar'ın koleksiyona özel hazırladığı müzikler eşliğinde sunuldu. Takı tasarımcısı Şenay Şahin ise koleksiyona özel tasarladığı takıları da kıyafetlerle birlikte sergiledi.
 
Asu Aksu Kimdir;

2003 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olan Asu Aksu reklam, PR, televizyon ve eğlence sektörünün çeşitli departmanlarında çalıştı. Bir süre sonra kariyerinde bir yön değişikliği yaparak, İstanbul Moda Akademisi'nde Moda Tasarımı eğitiminine başladı. 2009 yılında İMA’dan mezun olan ve çeşitli projelerde, alışveriş festivallerinde yer alan Asu Aksu, 2010 yılında kendi adını taşıyan markasını yarattı.

İstanbul’da Geleceğin Moda Tasarımcıları’yla Tanışın!
 
Istanbul Fashion Incube; geleceğin moda tasarımcılarını destekleyen ilk moda girişimcilik merkezidir.
Asu Aksu, Istanbul Fashion Incube merkezinin desteklediği tasarımcılar arasında yer almaktadır.

Proje Türkiye moda endüstrisinde kilit rol oynayan İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından desteklenmektedir. Istanbul Fashion Incube, yetenekli tasarımcılara markalarını güçlendirmek üzere benzersiz bir destek sunuyor. Tasarımcılara çalışabilecekleri bir ofis, İstanbul’da modanın kalbi olarak nitelendirilen Nişantaşı’nda showroom imkanı, özellikli kumaş ve materyalleri yakından inceleyebilecekleri materyal kütüphanesi sağlayan merkez bünyesindeki tasarımcılar; markalarının görünürlüğünü 7 - 11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Mercedes-Benz İstanbul Moda Haftası’nda defile ve studio şovları ile sunuyor. Koleksiyonlarını gösterebilecekleri yeni kumaşlara ve fırsatlara ulaşmalarının yanı sıra; bu projenin bir parçası olarak İstanbul Fashion Incube ile uluslararası danışmanlardan oluşan takımlarla işbirliği halinde olunması, girişimcilik yeteneklerinin geliştirilmesi, koleksiyonlarının planlanması, markalaştırılması, yönetimi, finansal planlanması, styling ve defile hazırlıkları gibi noktalarda, tasarımcıların markalarının uluslararası platformlarda rekabet güçleri artırılmaktadır. Mayıs 2013’ten bu yana danışmanlar, seçilen tasarımcılara, İstanbul’da bulunan Fashion Incube Merkezi’ni ziyaret ederek eğitimler vermiş, birebir danışmanlıkta bulunmuşlardır.