10.3.2014
İstanbul Fashion Incube Yeni Yetenekleri İzliyor
 “ISTANBUL FASHION INCUBE”  TASARIMCILARI, 
MERCEDES – BENZ FASHION WEEK ISTANBUL PRESENTED BY AMERICAN EXPRESS’DEKİ YERLERİNİ ALDI!
 
Moda sektörüne değerli bir sinerji kazandıran Incube, 2014 – 15 Döneminde Burçe Bekrek, Ece Gözen, Maid in Love/Hande Çokrak ve Niyazi Erdoğan’ı destekliyor. 
Incube, desteklediği tasarımcıların Sonbahar–Kış 2014 koleksiyonlarını 10 – 14 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Mercedes – Benz Fashion Week Istanbul Presented by American Express’te sektöre sunmaya hazırlanıyor.
 
Moda tasarımcılarına kendi markalarını geliştirme olanağı sağlayan Istanbul Fashion Incube,  İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından sağlanan kaynak ve destekle faaliyetlerine devam ediyor.
Moda Sektörünün Yakından Takip Ettiği Incube Yeni Yetenekleri İzliyor! 
 
Markalarını geliştirme aşamasındaki yeni moda tasarımcılarına yaşamsal güç sağlayan merkez, tasarımcıları markalaşmak konusunda daha profesyonel bir yol izlemeye yönlendiriyor, ulusal ve uluslararası platformlarda rekabet edebilme gücünü kuvvetlendiriyor, marka bilinirliğini arttırıyor ve önemli markalar ile iş birlikleri sağlıyor. En önemli desteklerden biri ise; dünyanın da yakından takip ettiği Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul Presented by American Express’e katılım sayesinde tasarımcılar; yabancı basın ve satın almacılarla güçlü iş bağlantıları kurma imkanı sunuyor.
 
Tanıtım ve PR konusunda marka bazlı stratejik destek sağlanmasının yanı sıra; tasarımcılar ve hazırlanan koleksiyonların en güncel mecralarda tanıtımlarına yer verilmesi sağlanıyor. Verilen danışmalıklarla desteklenen tasarımcılara markalarını baştan ve doğru konumlandırma fırsatı sunuluyor. Marka oluşturma sürecinde koleksiyon hazırlama, alıcı kitlesi belirleme, iş planı ve gerekli stratejilerle markanın olgunlaşma sürecine büyük katkı sağlanıyor. 
 
Incube’u uluslararası anlamda benzerlerinden farklılaştıran en önemli özellik olan bünyesindeki showroom alanı; desteklenen tasarımcıların hazırladıkları en son koleksiyonlarını; bireysel alıcılar, alım grupları, basın ve çeşitli yapılara styling hizmeti veren firmalar ile buluşturma ve ticarileşme fırsatını sunuyor. 
 
Tedarik ve üretim konusunda uzman kişiler tarafından yönlendirilme ve desteğin yanı sıra; zamanlama ve üretim konularında bilinçlenmeyi sağlıyor. Ofis, numune üretim atölyesi, showroom,  fuar ve moda haftası etkinlikleri için sağlanan finansal ve organizasyonel destek ile tasarımcıların daha çok tasarım ve markalaşma konularına yoğunlaşmalarına fırsat veriliyor.
 
İstanbul’un tasarım kenti algısının oluşması ve yaygınlaşmasına alt yapı hazırlayan Istanbul Fashion Incube, moda tasarımcılarına yapmış olduğu desteğin başarılı geri dönüşlerini alırken, önümüzdeki günlerde de yeni isimlerin katılımıyla sektöre ivme kazandırmaya devam etmeyi hedefliyor.