14.3.2014
Ece Gözen Sonbahar-Kış 2014 "Deus sive Natura" Koleksiyonunu Mercedes Benz Fashion Week İstanbul’da Sergiledi

 ECE GÖZEN SONBAHAR-KIŞ 2014 "Deus sive Natura" KOLEKSİYONUNU MERCEDES-BENZ FASHION WEEK ISTANBUL’DA SERGİLEDİ.


Hepimiz en az bir kez de olsa doğanın neler yapabileceği karşısında şaşkınlığa düşmüşüzdür. Bir kar tanesine baktığınızda onun son derece hassas ve karmaşık yapıda olduğunu görürsünüz; küçük insanoğlu bunun nasıl olabileceğini, özellikle de birbirine benzeyen başka kar tanesi olmadığını biliyorken, anlamakta güçlük çeker. Bu tekillik nasıl sonsuz olabilir? Bu tür sorular insan bilgisinin sınırları üzerindeki yanıtları arayarak size yavaşça maneviyata doğru götürür. Dini bilimin bire bir karşıtı olarak düşünmek muhtemelen yanlış olacaktır. Einstein’ın da dediği gibi: “Dinsiz bilim topaldır, bilimsiz dinse kördür.” Doğanın dehasına ve mükemmelliğine hayranlık duyarak din size bu doğanın yalnızca ufak bir parçası olduğunuzu hatırlatır.
Örneğin derviş ritüeli evrenin yaradılışına adanmıştır. Sonsuz olan dönme eylemi beyaz ve saf eteğinde mükemmele ulaşma yolculuğunu temsil eder. Bu yolculuk hiç sona ermez. Yalnızca Tanrı bu mükemmelliği verebilir. Tanrı mı? Doğa mı? Tanrı mı yoksa Doğa mı?  Deus sive Natura?


Elinin biri gökyüzüne diğeri de toprağa dönük olan semazen yaradılışın farklı alanlarını bir birine bağlamaktadır. Çünkü burada önemli olan aradaki bağlantıdır. Bir kar tanesi bize göre son derece küçüktür fakat bizim de olduğumuz gibi o da eşsiz ve karmaşıktır.

 

Einstein “Geleceğin dini kozmik din olacaktır. Kişisel Tanrı’nın ötesine geçip dogma ve teolojiyi önleyecektir” demiştir. Bu koleksiyon da doğanın ve dini törenlerin unsurlarını bağlayarak, algılayamadığımız dev ve görünmez olarak tanımladığımız dünyaya aynı önemi vererek, sınırları aşıp soğuk renklerle güney manzaralarını ilişkilendirerek ve spor giyim ile takım elbise kumaşlarını karıştırarak bunu sorgulamaktadır. Çünkü dünyayı bölmek işe yaramayan bir enerji kaybıdır, bizler hepimiz aynı yaradılışın parçalarınız, hepimiz bir birimize bağlıyız.    

 

Ece Gözen Kimdir?

1989 doğumlu Türk tasarımcı Ece Gözen, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı bölümünde öğrenim gördü. Hakan Yıldırım’la beraber 4 sene boyunca tasarımcı olarak çalışan Ece Gözen, 2012 yılında ‘Reflection/Yansıma’ koleksiyonuyla İHKİB Koza Genç Moda Tasarımcıları yarışmasında 3.lük ödülünü aldı. Aynı yıl MUUSE’un daveti üzerine diploma projesi ‘Illusional Harmony/Yanılsamalı Ahenk’ ile MUUSE x VOGUE Talents Young Vision Award 2012’ye katıldı. Tüm dünyadan 300’ün üzerinde genç tasarımcının katıldığı yarışmada Vogue İtalya moda editörü Sara Maino tarafından ‘En Vizyoner Tasarımcı’ seçilerek 1.’liği kazandı. Vogue İtalya'nın yetenekler bölümünde yer aldı. Uluslarası yeteneklerle işbirliği yapan Kopenhag kökenli moda markası Muuse ile Muuse Editions by Ece Gözen etiketi altında kapsül koleksiyonlar hazırladı. Sonbahar Kış 13-14 koleksiyonunu İstanbul moda haftasında sunan Ece Gözen, hemen ardından Türkiye’nin ilk moda girişimcilik merkezi “İstanbul Fashion Incube’’ tasarımcılarından biri oldu. İlkbahar/Yaz koleksiyonunu Berlin Moda haftasında görücüye çıkararak büyük beğeni topladı. İstanbul moda haftasında 2.kez izleyicisiyle buluşacak Ece Gözen, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmekte.

    

İstanbul’da Geleceğin Moda Tasarımcıları’yla Tanışın!

 

Istanbul Fashion Incube; geleceğin moda tasarımcılarını destekleyen ilk moda girişimcilik merkezidir. Genç moda tasarımcısı Ece Gözen Istanbul Fashion Incube merkezinin desteklediği tasarımcılar arasında yer almaktadır. Proje Türkiye moda endüstrisinde kilit rol oynayan İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından desteklenmektedir. Istanbul Fashion Incube, yetenekli tasarımcılara markalarını güçlendirmek üzere benzersiz bir destek sunuyor. Tasarımcılara çalışabilecekleri bir ofis, İstanbul’da modanın kalbi olarak nitelendirilen Nişantaşı’nda showroom imkanı, özellikli kumaş ve materyalleri yakından inceleyebilecekleri materyal kütüphanesi sağlayan merkez bünyesindeki tasarımcılar; markalarının görünürlüğünü 7 - 11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Mercedes-Benz İstanbul Moda Haftası’nda defile ve studio şovları ile sunuyor.

 

Koleksiyonlarını gösterebilecekleri yeni kumaşlara ve fırsatlara ulaşmalarının yanı sıra; bu projenin bir parçası olarak İstanbul Fashion Incube ile uluslararası danışmanlardan oluşan takımlarla işbirliği halinde olunması, girişimcilik yeteneklerinin geliştirilmesi, koleksiyonlarının planlanması, markalaştırılması, yönetimi, finansal planlanması, styling ve defile hazırlıkları gibi noktalarda, tasarımcıların markalarının uluslararası platformlarda rekabet güçleri artırılmaktadır. Mayıs 2013’ten bu yana danışmanlar, seçilen tasarımcılara, İstanbul’da bulunan Fashion Incube Merkezi’ni ziyaret ederek eğitimler vermiş, birebir danışmanlıkta bulunmuşlardır.


Editörlere Not:Istanbul Fashion Incube projesi 15 Ocak 2013 yılında hayata geçirilmiştir. Projenin amacı desteklediği tasarımcıların ulusal ve uluslararası platformlarda rekabet edebilme gücününün kuvvetlendirilmesidir. Merkez, Türkiye moda endüstrisinde kilit rol oynayan İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından desteklenmektedir.

İstanbul Fashion Incube; kendi markalarını kurmuş genç moda tasarımcılarını deneyimlerini güçlendirmesi, markalaşmalarını sağlanması ve iş planlarının oluşturulması konularında desteklemektedir. Merkez; moda yönetimi, pazarlama ve halkla ilişkilerin yanı sıra finans ve üretim konularında da şu tasarımcılara danışmanlık vermektedir;

Merkez; modanın kalbi İstanbul Nişantaşı’nda tasarımcılara stüdyo/showroom imkanı sunmaktadır. Ayrıca Numune Üretim Atölyeleri’ndeki teknik ekipman yardımı ile destek verdikleri tasarımcıların koleksiyonlarını üretme fırsatı vermektedir. Materyal kütüphanesi, tasarımcıların koleksiyonları için teknolojik ve inovatif kumaşların araştırmasını yapabilmektedir.

Merkez ayrıca tasarımcıların koleksiyonlarını desteklemek ve aşağıdaki hedeflere ulaşmayı amaçlamaktadır:

·         Ulusal ve uluslararası platformlarda yaratıcı Türk markalarının gelişmesi,

·         Tasarımcıların ağlarının genişlemesi ve rekabet edebilme gücünün kuvvetlendirilmesi,

·         Türkiye’deki moda sektöründeki diğer oyuncularla işbirliklerinin geliştirilmesi.

·         Tasarımcılara hedeflerine ulaşmaları noktasında orta ve uzun vadede stratejik ve teknolojik fırsatlar sunulması.

·         Moda endüstrisinde Türk tasarımcıların kilit rol oynamalarının sağlanması.

İstanbul Fashion Incube / Moda Girişimcilik Merkezi

Nişantaşı, Akkavak Sokak, No :18 D: 3 ve D: 5 – Şişli

Telefon: 0212 709 11 84 (5 hat)

Fax: 0212 296 23 16