15.3.2014
Hande Çokrak Sonbahar-Kış 2014 "Superbad" Koleksiyonunu Mercedes Benz Fashion Week İstanbul’da Sergiledi

 MAID IN LOVE SONBAHAR-KIŞ 2014 ‘ SUPERBAD” KOLEKSİYONUNU MERCEDES-BENZ FASHION WEEK ISTANBUL’DA SERGİLEDİ.

Maid in Love, 2014 Sonbahar/Kış  koleksiyonu "SUPERBAD" ‘Çok Kötü’  insanın yakın gelecekte insanüstü güçlere ulaşmasını sağlayacak teknoloji fikrinden ilham alıyor.

Bizler superman, süper kahraman, süper yeşil karakterler olabiliriz, fakat çoğumuz kötülük yolunu seçecektir. İnsanlar kendi karanlık yönlerinin cazibesine meyillidirler ve teknolojinin de yardımıyla  insanlar şekil değiştirebilecek, kanatlara sahip olabilecek, bazı hayvanlar gibi kabuğa ya da kamuflaj yeteneğine sahip olabilecekler. İstedikleri gibi değişecekler ve bu güçleri hedonist emelleri doğrultusunda kullanacaklar.   

  

Genetik modifikasyon, sibernetik, nanoteknoloji ve kök hücre teknolojisi ile sonsuza dek mutlu bir şekilde yaşayabilirsiniz: iyi ya da kötü. Hedonizmin eğlenceli, büyülü derinliğini, normalin çok ötesindeki mükemmel geleceği kutlayın, birleştirilen stillerle süper insanınızı, çatışan parlak renklerle, renkli yamalarla ve konforlu siluetlerle dijital baskılarınızı keşfedebilirsiniz.   

 

İlk başlangıçta bir süper kahraman olup olamayacağınızın garantisini veremem fakat kesinlikle bildiğim bir şey var o da kötü olmak çok iyi! Hande Çokrak

Maid in Love markası:

Maid in Love 2010 yılında İstanbul'da kurulmuş bir kadın giyim markasıdır. Moda eğitimini London College of Fashion'da alan Hande Çokrak kendinin ve arkadaşlarının gündelik hayatlarında giyebileceği parçalar tasarlayarak yola çıkmış, böylelikle eğlenceli, modern, seksi, cool, genç bir marka olan Maid in Love'ı yaratmıştır. İlham kaynakları müzik, güncel sanat, gece hayatı, aşk, vintage elbiseler, mutlu anılar, seyahatler; bir bakıma hayata dair pozitif imgeler olan markanın amacı sadece giydirmekten öte, giyinmekten zevk alan, espri anlayışını tarzına yansıtabilen, sıradanlıktan uzak kadınların tercihi olmaktır. Maid in Love markası 2010 yılında tek bir mağazada satılmaya başlayıp şu anda 18 ülkede satılmaktadır. Maid in Love markası bu sezon Londra Scoop, Capsule New York, Who’s Next Paris, Paris sur Mode ve Mercedes Istanbul Fashion Week’de sergileniyor.

 

İstanbul’da Geleceğin Moda Tasarımcıları’yla Tanışın!

 

Istanbul Fashion Incube, geleceğin moda tasarımcılarını destekleyen ilk moda girişimcilik merkezidir. Hande Çokrak, Istanbul Fashion Incube merkezinin desteklediği tasarımcılar arasında yer almaktadır.

 

Proje Türkiye moda endüstrisinde kilit rol oynayan İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından desteklenmektedir. Istanbul Fashion Incube, yetenekli tasarımclara markalarını güçlendirmek üzere benzersiz bir destek sunuyor. Tasarımcılara çalışabilecekleri bir ofis, İstanbul’da modanın kalbi olarak nitelendirilen Nişantaşı’nda showroom imkanı, özellikli kumaş ve materyalleri yakından inceleyebilecekleri materyal kütüphanesi sağlayan merkez bünyesindeki tasarımcılar; markalarının görünürlüğünü 10 - 15 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Mercedes-Benz İstanbul Moda Haftası’nda defile ve studio şovları ile sunuyor.

 

Koleksiyonlarını gösterebilecekleri yeni kumaşlara ve fırsatlara ulaşmalarının yanı sıra; bu projenin bir parçası olarak İstanbul Fashion Incube ile uluslararası danışmanlardan oluşan takımlarla işbirliği halinde olunması, girişimcilik yeteneklerinin geliştirilmesi, koleksiyonlarının planlanması, markalaştırılması, yönetimi, finansal planlanması, styling ve defile hazırlıkları gibi noktalarda, tasarımcıların markalarının uluslararası platformlarda rekabet güçleri artırılmaktadır. Mayıs 2013’ten bu yana danışmanlar, seçilen tasarımcılara, İstanbul’da bulunan Fashion Incube Merkezi’ni ziyaret ederek eğitimler vermiş, birebir danışmanlıkta bulunmuşlardır.


Editörlere Not: Istanbul Fashion Incube projesi 15 Ocak 2013 yılında hayata geçirilmiştir. Projenin amacı desteklediği tasarımcıların ulusal ve uluslararası platformlarda rekabet edebilme gücününün kuvvetlendirilmesidir. Merkez, Türkiye moda endüstrisinde kilit rol oynayan  İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından desteklenmektedir. İstanbul Fashion Incube; kendi markalarını kurmuş genç moda tasarımcılarını deneyimlerini güçlendirmesi, markalaşmalarını sağlanması ve iş planlarının oluşturulması konularında desteklemektedir.

Merkez; moda yönetimi, pazarlama ve halkla ilişkilerin yanı sıra finans ve üretim konularında tasarımcılara danışmanlık vermektedir; Merkez; modanın kalbi İstanbul Nişantaşı’nda tasarımcılara stüdyo/showroom imkanı sunmaktadır. Ayrıca Numune Üretim Atölyeleri’ndeki teknik ekipman yardımı ile destek verdikleri tasarımcıların koleksiyonlarını üretme fırsatı vermektedir. Materyal kütüphanesi, tasarımcıların koleksiyonları için teknolojik ve inovatif kumaşların araştırmasını yapabilmektedir.
Merkez ayrıca tasarımcıların koleksiyonlarını desteklemek ve aşağıdaki hedeflere ulaşmayı amaçlamaktadır:
Ulusal ve uluslararası platformlarda yaratıcı Türk markalarının gelişmesi,

·         Tasarımcıların ağlarının genişlemesi ve rekabet edebilme gücünün kuvvetlendirilmesi,

·         Türkiye’deki moda sektöründeki diğer oyuncularla işbirliklerinin geliştirilmesi.

·         Tasarımcılara hedeflerine ulaşmaları noktasında orta ve uzun vadede stratejik ve teknolojik fırsatlar sunulması.

            Moda endüstrisinde Türk tasarımcıların kilit rol oynamalarının sağlanması.

İstanbul Fashion Incube / Moda Girişimcilik Merkezi

Nişantaşı, Akkavak Sokak, No :18 D: 3 ve D: 5 – Şişli

Telefon: 0212 709 11 84 (5 hat)

Fax: 0212 296 23 16