HANDE ÇOKRAK

Maid in Love markası, moda eğitimini London College of Fashion'da tamamlayan, eğlenceli, güncel, aktüel, renkli ve genç bir dünya markası yaratma fikriyle yola çıkan Hande Çokrak tarafından 2011 yılında İstanbul'da kuruldu.

Yurtdışına ilk adımını 2012 de Paris de düzenlenen Who’s Next Fuarına katılarak atan Maid in Love, 2013 yılında Capsule NewYork ve Scoop Londra fuarlarına katılarak devam etti. Katıldığı fuarlarda fark edilen Maid in Love dünyanın en önemli mağaza zincirlerinden biri olan Amerika Urban Outfitters mağazalarında satışa sunuldu.

Türkiyede gelecek vaat eden moda tasarımcılarının markalaşmasına ve büyümesine destek veren Fashion Incube projesinde yer alan Hande Çokrak, bu proje kapsamında Londradaki Center for Fashion Enterprise eğitmenlerinden danışmanlık aldı. Aynı sene Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’da aktif olarak yer almaya başladı.
2014 Ekim ayında Maid in Love defilesi İstanbul Moda Haftasında ana sponsor olan Mercedes Benz tarafından sunulmaya layik görüldü. Bu defilenin sahne arkası fotoğrafçı Onur Dağ tarafından çekilerek kitap yapıldı ve özel bir parti ile sergilendi.
Who’s Next “Paris Capitale De La Creation” Yılın Tasarımcısı ödülü alan Hande Çokrak, 2014 yılı boyunca Fransada, Dior ve Chanel gibi dünyaca ünlü markaların sponsorluğunda düzenlenen “Mediterranean Fashion Prize” organizasyonu tarafından desteklendi.
Londra moda haftasında, On/Off adı altında gerceklesen moda alanında yeni yetenekleri destekleyen projede Maid in Love İlkbahar/Yaz 2015 yaz koleksiyon parçaarı ile yer aldı. On/Off projesinde seçilen tasarımlar, Bartek Woszczynskin kareografisini üstlendiği ve Rambert School of Ballet and Contemporary Dance danscılarını yer aldıgı kısa bir filmle moda haftasında, Birtish Council işbirliği ile sunuldu.
Daha fazla insana ulaşabilme düşüncesi ile Maid in Love markasının ilk tasarımcı-marka işbilrliği, Türkiyenin önce gelen hazır giyim markası MUDO FTS 64’ ile gerçekleştirildi. İlkbahar/Yaz 2015 sezonu için 34 parçalık kapsül koleksiyon hazırlandı. Maid in Love’ın yer aldığı bir başka işbirliği ise Bilstore için tasarladığı beyaz gömlek koleksiyonu oldu.
Maid in Love markası şu an yurtdışında Luisa Via Roma, Excelsior Milan, Harvey Nicholas (Hong Kong), Harvey Nicholas (Kuveyt), Galeries Lafayette (Beijing); yurt içinde Brandroom ve Billstore mağazları başta olmak üzere yaklaşık 50 noktada satılmaktadır.
Dünyanın en önemli satış noktalarından biri olan Galeries Lafarette Paris Hausmann’da 2014 Aralık ayında başlayan ve6 ay halen devam eden Maid In Love makasının yaz koleksiyonunun sergisi yer aldı
 


PR Yetkilisi:

İstanbul İletişim / Gülin Bayındır

0212 240 8590 - [email protected]